BETONIHALLIT

Betonihallit ja maatalous­elementit

Maataloudessa käytetään betonielementtiratkaisua yhä useammissa tapauksissa, monista eri syistä. Betonielementtirakenteiset hallit, navetat, sikalat ja kanalat ovat suosittuja niiden huoltovapauden ja paloturvallisuuden vuoksi. Rakennuksen pystyttäminen betonielementeistä on myös nopeaa ja vaivatonta.

Rakennus saadaan nopeasti säänsuojaan, ja koneiden ja laitteiden kiinnittäminen betoniin on helppoa ja turvallista. Eristetyt sandwich elementit eristävät myös lämpöä ja ääntä erinomaisesti.

Yksilöllisiä ratkaisuja pesu- ja väribetonilla

Betonihallin ei aina tarvitse olla tylsä ja harmaa!

Maatalouselementeissä voidaan käyttää lähes minkälaista julkisivua tahansa. Suosituin julkisuvivaihtoehtomme on tällä hetkellä pesubetoni. Pesubetonissa pinnasta pestään sementti pois, jolloin kiviaines jää näkyviin. Pesubetoni on siisti ja huoltovapaa julkisivuratkaisu.

Pesubetonia voidaan tehdä myös eri väreissä, jolloin siitä käytetään nimitystä väribetoni. Väribetoniin voidaan myös pestä kuvioita, kun se valetaan graafisen kalvon päälle, ja tällöin siitä käytetään nimitystä graafinen betoni.

Miksi siis et tekisi betonihallistasi hieman erottuvampaa, vaikka mustista maatalouselementeistä, esimerkiksi tilan nimi pestynä rakennuksen julkisivuun tai yksilöllinen kuviointi betoniin!

Muut pintakäsittely­vaihtoehdot

Muita pintakäsittelyvaihtoehtoja ovat harjapinta ja puhdasvalupinta. Harjapinta sopii hyvin luonnon keskelle, ja elementin sileä muottipinta saadaan hyödynnettyä rakennuksen sisäpuolella. Puhdasvalupinta toimii sellaisenaan, kliinisenä ja modernina, tai maalausalustana.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Kun sinulla on idea, ota yhteyttä ja mietitään yhdessä toteutusta. Betonihalli tai maatalouselementti ei enää nykypäivänä tarkoita tylsää julkisivua, vaan on parhaimmillaan esittelykelpoista rakennustaidetta!